Polędwiczki wieprzowe wędzone |
| |
Polędwiczki peklowane według tradycyjnej receptury. Bez żadnych niepotrzebnych dodatków takich jak spulchniacze czy konserwanty. 100% mięsa w mięsie. Odpowiedniego smaku nadaje im długie peklowanie (5 dni) z dodatkiem pieprzu i listka bobkowego, 5 godzin wędzenia wydobywa odpowiedni bukiet smakowy, jednocześnie nadając polędwiczkom złoto- brązowy odcień.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnio na 1kg przypada ok. 2-4 szt. polędwiczek.
Przeciętny czas dostawy: do 7 dni
... |
|
Schab Środkowy wędzony |
| |
Schab środkowy wędzony, potocznie noszący nazwę polędwicy. Jedna z najchudszych wędzonek, polecana szczególnie osobom dbającym o linię. Przez 10 dni leżakuje w solance z dodatkiem tradycyjnych przypraw, aby w końcu trafić do wędzarni. Dym z olchy robi swoje- 4,5 godzin wędzenia nadaje polędwicy odpowiedni charakterystyczny smak i aromat. Ostatni etap przygotowania polędwicy to parzenie.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnia waga: 0,9 - 1,4 kg
Przeciętny czas dostawy: d... |
|
Baleron wędzony |
| |
Baleron wędzony swojski, peklowany, wędzony i parzony jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów. Zanim baleron trafi do wędzenia, przez 10 dni leżakuje w zalewie solankowej z dodatkiem takich przypraw jak pieprz, czosnek i listek bobkowy. Następnie wędzony jest przez 4,5h dymem z drewna olchowego. Nadaje on mięsu specyficzny aromat wędzonki, ale także złoto- brązowy odcień.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnia waga: 0,9kg - 1,... |
|
Szynka Wieprzowa wędzona |
| |
Szynka wędzona, parzona i parzona bez tłuszczu peklowana jest przez 10 dni w zalewie solankowej, w towarzystwie pieprzu, czosnku i listka bobkowego.
Tak przygotowaną szynkę wędzimy przez 4,5h. dymem z drzewa olchowego, który nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat wiejskiej wędzonki, jak również charakterystyczny złoto- brązowy odcień.
Tylko sól peklująca i naturalne przyprawy gwarantują szynce niepowtarzalny, zapomniany przez wielu z Nas smak.
Cena dotycz... |
|
Kiełbasa Gospodarza wędzona i parzona |
| |
Smaczna, chuda kiełbaska, wędzona w długich pętkach - z dużą zawartością szynki wieprzowej. Kiełbasa Gospodarza napychana jest w naturalne jelito wieprzowe, peklowana przez dwa dni, następnie wędzona 4,5 godzin zimnym dymem z drzewa olchowego a następnie parzona. Oprócz mięsa wieprzowego i tradycyjnych przypraw nie znajdziecie Państwo w Kiełbasie Gospodarza nic więcej czego być w niej nie powinno.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Kupując 1kg. kupujesz ok.1kg Kiełbasy Wiejskiwj... |
|