Sortuj według: | nazwy | | | | | ceny | | |
Lista towarów: 1 - 5 z 5 Wędzonki
doceniane od pokoleń
Szynki, Balerony, Polędwice, Boczki, kruche i delikatne, to obowiązkowy element codziennych posiłków. Tradycyjnie układane na kanapki, sprawdzają się również w daniach na gorąco, serwowane podczas rodzinnych uroczystości. Ręcznie produkowane i naturalnie przeżywa obecnie renesans we współczesnych potrawach opartych na tradycyjnych recepturach.
Wędzonki produkowane w naszej manufakturze dostępne są w kilku wariantach, dopracowanych pod względem receptury i sposobu przyrządzania. Dzięki temu każdy smakosz będzie mógł wybrać coś dla siebie. W zależności od rodzaju wędzonki, świeże mięso poddawane jest procesowi peklowania na sucho lub mokro. W efekcie otrzymujemy wyjątkowe w smaku wędzonki, dojrzewające z tłuszczykiem lub bez. Naturalne pod każdym względem.Baleron wędzony | | |
Baleron wędzony swojski, peklowany, wędzony i parzony jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów. Zanim baleron trafi do wędzenia, przez 10 dni leżakuje w zalewie solankowej z dodatkiem takich przypraw jak pieprz, czosnek i listek bobkowy. Następnie wędzony jest przez 4,5h dymem z drewna olchowego. Nadaje on mięsu specyficzny aromat wędzonki, ale także złoto- brązowy odcień.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnia waga: 0,9kg - 1,... | | Boczek wieprzowy wędzony b/k z/s | | |
Boczek wędzony i parzony, peklowany jest przez 10 dni w zalewie solankowej, w towarzystwie pieprzu, czosnku i listka bobkowego.
Tak przygotowany boczek wędzimy przez 4,5 h. dymem z drzewa olchowego, który nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat wiejskiej wędzonki, jak również charakterystyczny złoto- brązowy odcień.
Tylko sól peklująca i naturalne przyprawy gwarantują szynce niepowtarzalny, zapomniany przez wielu z Nas smak.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Ś... | | Polędwiczki wieprzowe wędzone | | |
Polędwiczki peklowane według tradycyjnej receptury. Bez żadnych niepotrzebnych dodatków takich jak spulchniacze czy konserwanty. 100% mięsa w mięsie. Odpowiedniego smaku nadaje im długie peklowanie (5 dni) z dodatkiem pieprzu i listka bobkowego, 5 godzin wędzenia wydobywa odpowiedni bukiet smakowy, jednocześnie nadając polędwiczkom złoto- brązowy odcień.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnio na 1kg przypada ok. 2-4 szt. polędwiczek.
Przeciętny czas dostawy: do 7 dni
... | | Schab Środkowy wędzony | | |
Schab środkowy wędzony, potocznie noszący nazwę polędwicy. Jedna z najchudszych wędzonek, polecana szczególnie osobom dbającym o linię. Przez 10 dni leżakuje w solance z dodatkiem tradycyjnych przypraw, aby w końcu trafić do wędzarni. Dym z olchy robi swoje- 4,5 godzin wędzenia nadaje polędwicy odpowiedni charakterystyczny smak i aromat. Ostatni etap przygotowania polędwicy to parzenie.
Cena dotyczy: 1kg wyrobu
Średnia waga: 0,9 - 1,4 kg
Przeciętny czas dostawy: d... | | Szynka Wieprzowa wędzona | | |
Szynka wędzona, parzona i parzona bez tłuszczu peklowana jest przez 10 dni w zalewie solankowej, w towarzystwie pieprzu, czosnku i listka bobkowego.
Tak przygotowaną szynkę wędzimy przez 4,5h. dymem z drzewa olchowego, który nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat wiejskiej wędzonki, jak również charakterystyczny złoto- brązowy odcień.
Tylko sól peklująca i naturalne przyprawy gwarantują szynce niepowtarzalny, zapomniany przez wielu z Nas smak.
Cena dotycz... | |
|