Baleron wędzony swojski, peklowany, wędzony i parzony jest staropolskim tradycyjnym sposobem-bez dodatków ulepszaczy i konserwantów. Zanim baleron trafi do wędzenia, przez 10 dni leżakuje w zalewie solankowej z dodatkiem takich przypraw jak pieprz, czosnek i listek bobkowy. Następnie wędzony jest przez 4,5h dymem z drewna olchowego. Nadaje on mięsu specyficzny aromat wędzonki, ale także złoto- brązowy odcień.
- Cena dotyczy: 1kg wyrobu
- Średnia waga: 0,9kg - 1,4 kg
- Przecietny czas dostawy: ok 14 dni
Pamiętaj !
Cena, którą widzisz przy produkcie na wagę jest ceną za 1kg wyrobu gotowego a przy produkcie sprzedawanym na sztuki jest ceną za 1 sztukę wyrobu gotowego i obowiazuje minimalna ilość zamówienia.
Wędliny wytwarzane są ręcznie, dlatego ich waga może się wahać. Nie kroimy wyrobów.
Dlatego bądź przygotowany, że wartość kwoty pobrania lub ostatecznej kwoty przelewu za zamówienie może być inna (+/-) od pierwotnie prognozowanej przez system zamówień.
Możesz oczywiście sugerować nam wagę produktów, które chcesz otrzymać (mniejsze-większe porcje), staramy się w miarę możliwości dostosować do uwag Klientów.
Wszystkie specjały są produkowane na Twoje specjalnie zamówienie (nie leżakują na półkach i nie czekają na Klienta).
Będziesz musiał nieco dłużej poczekać na swoje specjały (przy niektórych wyrobach nawet ok. 14dni). Tyle czasu potrzeba, aby wędliny odpowiednio zapeklowały sie w soli kamiennej.
W sytuacji, gdy temperatura powietrza przekracza 15'C zastrzegamy sobie prawo zastosowania dodatkowego opakowania termicznego. Koszt opakowania to 6,00 zł dla każdych 6 kg zakupionych produktów. |