Ta strona używa plików cookies. Aby dowiedzieć się więcej na temat cookies, w jaki sposób z nich korzystamy oraz jak je wyłączyć, kliknij [polityka cookies]. Aby ta informacja nie pojawiała się więcej kliknij [zgadzam się].
STRONA GŁÓWNA | SWOJSKIE KIEŁBASKOWO | O NAS | KONTAKT | REGULAMIN | CZĘSTE PYTANIA 
 

 

Wędliny wędzone
Kiełbasy
Mięsa pieczone szare
Drób wędzony i wyroby drobiowe
Pasztety
Sery wędzone
Swojskie Wyroby Garmażeryjne
Wiejskie Stoły Weselne
 


------------------------
Pokaż wszystkie

 


------------------------
Pokaż wszystkie

 

 Przechowywanie wyrobów

Przechowywanie wyrobów


Wszystkie specjały przygotowane są do spożycia, nie wymagają parzenia ani innych dodatkowych zabiegów.

  • PRZECHOWYWANIE WĘDZONEK

Lodówka: Zamówione wędzonki otrzymają Państwo zapakowane próżniowo. Tak zapakowane można przechowywać w czasie ok.10 dni. Po odpakowaniu z próżni najlepiej opłukać wędzonki strumieniem bieżącej wody, obetrzeć dokładnie papierowym ręcznikiem, a następnie owinąć w papier (nie w folię).Zabezpieczone w ten sposób produkty należy przechowywać w lodówce w temperaturze 5-8 st.C

Podsuszanie i spiżarka: Kiełbasy (w tym również kabanosy) można wywiesić i przechowywać w temperaturze pokojowej. Można je stopniowo obsuszać, aż do momentu uzyskania odpowiedniej (oczekiwanej) twardości.

Po dłuższym czasie może (choć nie musi) wytrącić się z wyrobów solanka (biały suchy nalot). Jest to naturalne zjawisko. Można usunąć ją pod strumieniem ciepłej wody, następnie wędlinę należy osuszyć papierowym ręcznikiem i dalej postępować jak powyżej.

Wszystkie specjały można przechowywać również w chłodnej spiżarce, zalecana temperatura przechowywania ok.8'C.

Mrożenie: Wędzonki można mrozić, rozmrażanie należy przeprowadzać w temperaturze pokojowej (proszę nie używać do tego celu mikrofalówki).

Przed zamrożeniem należy zapakować wędzonki w folię lub papier.

PRZECHOWYWANIE SZYNKI Z NOGĄ wędzonej (parzonej) i dojrzewającej (solonej). Lodówka Zalecamy przechowywać szynki z nogą w warunkach chłodniczych- lodówka 5-8 st.C Podsuszanie i spiżarka Można zawiesić szynkę w spiżarce, pod warunkiem, że pomieszczenie jest przewiewne i chłodne. Zalecamy wówczas okryć szynkę lnianą ściereczką.

 
 

  Logowanie
  Załóż konto
  Przypomnij hasło
 

 

  1. 1.
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
 

  Swojskie Kiełbaskowo
  O Nas
  Kontakt
  Przechowywanie wyrobów
  Polityka prywatności
  Regulamin
  Częste pytania
 

 

 

Zakupy

Swojskie Kiełbaskowo
Oprogramowanie sklepu: Sklepna5.pl